Všechno je trochu jinak

Znáte to: něco vidíte, že by bylo dobré dělat. Začnete to připravovat, není na to úplně tolik času, kolik by bylo třeba a najednou … situace se natolik změní, že původní záměr musí trochu stranou a pustíte se do něčeho jiného, mnohem důležitějšího. To přesně se stalo s tímto webem.

Diktátor a válečný zločinec Putin rozpoutal zbytečnou válku na Ukrajině. V důsledku toho se mnoho válečných uprchlíků vydalo hledat pomoc a bezpečí v okolních zemích. I do České republiky přišlo mnoho našich slovanských soukmenovců. To s sebou kromě potřeby zajistit pro ně přístřeší a základní životní potřeby přineslo i nutnost vytvořit kurzy českého jazyka. A tak jsem si řekl, když už je tento web hodně připravený právě na zvukové příspěvky, proč to celé nějak nepropojit a nevyužít pro výuku.

Takže název domény zůstává, je to Jiný kostel. Obsah se dočasně zaměřuje někam jinam. Vše kolem výuky českého jazyka najdete v tematickém okruhu Вивчаємо чеську a Читання і слухання чеською мовою (připravujeme).

Další díly z tohoto okruhu

Díl 2

Все трохи інакше

Ви знаєте: щось бачите, що було б добре зробити. Ви починаєте це готувати, не так багато часу, скільки потрібно, і раптом … ситуація...

Díl 1